Căutăm povești de iubire povestite exact așa cum le-ai trăit – fericite sau triste, de-o viață sau de o clipă, incomplete sau împlinite.

UNFINISHED

Manifesto

UNFINISHED LOVE STORIES este un proiect editorial al EIDOS FOUNDATION, pornit din convingerea că poveștile adevărate pot inspira, vindeca și încuraja oamenii să exploreze cât mai multe valențe ale relațiilor moderne, învățând din dilemele, greșelile și revelațiile celuilalt. Avem ca sursă de inspirație Modern Love, cea mai citită rubrică a The New York Times, lansată în 2004 de Daniel Jones. Sub îndrumarea lui, ne-am propus lansarea rubricii în variantă autohtonă, unfinished.

Publicăm
povești

Reale,

povestite exact așa cum le-ai trăit – cu final fericit sau nu neapărat, fulgerătoare sau de o viață întreagă, nesfârșite sau de mult încheiate, pentru partener sau familie, despre prietenie sau identitate, concentrată pe pierdere, bucurie sau pură întâmplare. Povești cu personaje bine conturate și intrigi care ne țin cu sufletul la gură tocmai pentru că nu sunt inventate; sunt cât se poate de puternice, pentru că sunt familiare. [Citește aici ghidul de scriere.]

Asumate

pe deplin, cu nume și prenume; povești care ne pun în fața condiției umane – pe alocuri ingrată, pe alocuri sublimă și încântătoare;  povești care dilată barierele a tot ce înseamnă „acceptat sau învățat în societate”.

Vulnerabile

într-o lume care ne-a obișnuit mai degrabă cu vești apăsătoare și excepționalism; într-o lume care ne obligă să întoarcem privirea spre lumea noastră interioară. Acolo unde poveștile de dragoste adevărate sunt hrană și motivație, durere și eliberare, intensitate și vibrație transformatoare. Acolo unde, uneori, devine greu să deosebești Binele de Rău, însă puțin mai multă iubire poate face lumină. E nevoie de curaj pentru a fi vulnerabil în fața celorlalți și a împărtăși experiențe personale. Dar ce eliberator este să asculți povestea cuiva și să conștientizezi că nu ești singur. Nici singurul.

Vindecătoare

Ai fost vreodată atât de imersat într-o poveste încât ai uitat, pentru câteva minute, de grijile tale? Te-ai aflat vreodată la ananghie, iar povestea unui străin ți-a dat, într-un mod total neașteptat, speranță? Nu esti singur. Pentru că lucrează cu arhetipuri, poveștile ne ajută să ne vedem mai clar rolul în peisaj și să înțelegem nuanțat lumea din jur – pentru că empatizăm cu personajul, pentru că încercările lui ne sunt familiare, pentru că ne întrebăm ce am fi făcut noi înșine într-o situație similară. Poveștile ne unesc pentru că toată lumea se poate raporta la o poveste.

UNFINISHED –

pentru că orice poveste merită spusă este, într-un fel, unfinished, iar scrierea ei ne dă șansa să-i conștientizăm rolul. Istoriile neîncheiate apasă pedale pe care le credeam încremenite și, dacă ne aplecăm asupra lor, s-ar putea să găsim formulările corecte pentru probleme rămase nerezolvate.

Echipa

Nicoleta Rădăcină
Editorial Coordinator

@nicolerootless

Timea Honț
Editor

@teemeya

Cristian Movilă
Publisher

@cmovila

Radu Manelici
Designer

@radumanelici

Victor Oboga
Motion Media Designer

@voboga

Dona Teșcovschi
PR & Comms

@dona_georgia

Irina Pietroc
Social Media Specialist

@irina.narativa

Alexandra Nedea
Podcast Host

@alexandra.nedea

Marius Leftărache
Music Composer

@marius.leftarache

Vlad Nastasiu
Web Developer

@vlads.space

Contact